Kivonták a forgalomból a kosarat, már csak kocsi van

Kivonták a forgalomból a kosarat, már csak kocsi van

Szenvednek a vevők, de kreatívak

Bizonyára sokan tapasztalták már, hogy egyik pillanatról a másikra eltűntek a kosarak a Lidl áruházakból. Van ugyan néhány kivétel, de a hírek szerint kezdenek visszaszivárogni.

A kerületi Lidl Európai Uniós szabályozással, valamint higiéniás okokkal indokolja a kérdésünkre a kosarak kivonását, ezért érdeklődtünk a központban is, amire az alábbi választ kaptuk:

Tájékoztatjuk, hogy a bevásárlókosarak megszüntetése a Lidl központi vezetőségének döntése volt, mely döntést nem befolyásolta Európai Uniós szabályozás.
Elnézést kérünk az üzletben kapott pontatlan információért. Kérjük írja meg, hogy melyik üzletünkben adták Önnek ezt az információt!
Szeretnénk újra oktatásban részesíteni boltban dolgozó kollégáinkat a témával kapcsolatban.

Ez természetesen nem vigasztalja a vevőket, különösen azokat, akik csak néhány dologért ugrottak be a boltba. A magyar ember elég leleményes, így azóta nagyon sokan felkapnak egy papírdobozt az üzletben és abba teszik a portékát. Vannak, akik saját kosarat használnak, már eleve úgy érkeznek és tanácsokat is adnak az interneten:

Javaslat: Ha van saját kosarad, akár fonott akár valami újabb műanyagkeret+textil, akkor használd azt, nem szólhatnak egy szót se.

A babakocsisok, a tolószékesek nem igazán örülnek ennek a változásnak, de ők oldják meg, ahogy tudják. 🙁

Reménykedünk benne, hogy nem az a vásárlói magatartás indokolta a változtatást, amely szerint a legtöbb vásárló annál többet vesz, minél nagyobb a kosár.

A konkurencia még nem reagált erre a húzásra. 🙂

KOMMENTEK