Mérhetetlen mennyiségű szemét égett el a hétvégi tűzben

Mérhetetlen mennyiségű szemét égett el a hétvégi tűzben

Hétvégén sokan láthatták Szőlőhegyen kipattan tűzet, hiszen elárasztotta a fél kerületet a füst. A területen található több tonna illegálisan lerakott szemét is lángra kapott, így nem csak a szőlőültetvények és az aljnövényzet égéséből származó füstöt szagolhattuk, hanem rákkeltő anyagok égéstermékét is a levegőbe került.
Pár éve még zárt kapuk fogadták az arra járókat, ma már nyitott ajtóval vár mindenkit a terület. Sajnos nem csak a kirándulók vágnak át a Napláshoz, hanem teherautók is hordják ide tonnaszámra a hulladékot.
Elkeserítő látványt nyújt, a rendszerváltáskor még működő gazdaság. Ez volt az egyetlen belterületi szőlőművelés Budapesten.

A rákosligeti Szőlőhegy lángba boruló hulladéklerakásai

A helyszíni tudosításunk alkalmával betekintést nyertünk a Katasztrófavédelem és a Budapesti Tűzoltóság áldozatos munkájába a rákosligeti tűzeset kapcsán, illetve a több tonna illegális hulladéklerakás rákkeltő égésébe.Bővebben: http://hulladekvadasz.hu/2017/03/05/a-rakosligeti-szolohegy-langba-borulo-hulladeklerakasai/#hulladékvadász #katasztrófavédelem #tűzoltóság

Közzétette: Hulladekvadasz.hu – 2017. március 5.

A képet és a videót a Hulladékvadász oldaláról töltöttük le.

KOMMENTEK