Kerületi expedíció is járt a Balatonátcsúszáson

Kerületi expedíció is járt a Balatonátcsúszáson

A kerületet egy kis csapat, de lehet, hogy többen is, képviselték a Balatonnál megrendezett átcsúszáson, ami végül is nem lett átúszás. A jégtábla, ahogy a videó végén látható 20-30 cm vastagságú, majd az egész tó felületén. Ez volt januárban Európa legnagyobb extrém sportrendezvénye.

Badacsonyból indult a csapat és ahogy látható, elég változatos állagú jégfelületekkel kellett megküzdeni, de a páratlan látvány megérte ezt a kellemetlenséget. Többen le is vették a korit, de mi kitartottunk, hiszen csúszni mentünk.

Fonyód volt a túlparti cél, ez 5,4 km volt, ezt a szakaszt órákig folyamatos menetoszlop borította el, állítólag 7-8 ezer résztvevő vett részt. Sokan cipőben vagy kerékpárral vágtak neki a távnak, ezt is láthatjuk a videóban.

Azért, hogy sportteljesítmény is legyen, nem fejeztük be Fonyódon a túrát, onnan még a part mellett átmentünk Balatonlellére megnézni a jégkörhintát.

Páratlan és csodás látvány volt a téli Balaton, mindenkinek csak ajánlani tudom az eseményről készített videónkat. Belülről látható az esemény, olyan érzés, mintha ott lennénk. Most átélheti mindenki, aki ott volt ismét, aki nem, azt pedig kárpótoljuk a látvánnyal.

KOMMENTEK