Katasztrofális a kéményhelyzet

Katasztrofális a kéményhelyzet

Ingyenes lesz a kéményseprés

Erről szóltak a híradások, a fenti szlogenre rákattintva elolvashatja, még mindig kint vannak a hírek.

Ennek ellenére tömegesen kaptak a kerületben is számlát a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari  Kft-től. Ne fizesse ki senki, mert jogtalan a követelés! Ezt az ügyfélszolgálaton is megerősítettek valamint a hatályos törvényi rendelkezés is erről szól:

2015. évi CCXI. törvény 2. §-a értelmében
A kéményseprő-ipari szerv a (4) bekezdés szerinti kéményseprő-ipari tevékenységet az (1) bekezdés a) pont aa) és ab) alpontja szerinti ingatlanok esetében az előzetes írásbeli értesítése szerinti első és második időpontban térítésmentesen végzi.

Nem csak a kéményseprés, de a számlázás is átkerült a céghez, aminek eredménye sajnos a teljes káosz.  Elvileg nem is kellene számlát készíteni, de buzgóságnak nincs határa, ugyanis a kiállított számlák se a honlapon található díjszabásnak megfelelően kerültek elkészítésre. Az alábbi példa is mutatja, hogy az ENHG jelű kémény esetében dupla díjszabással számoltak egy értelmetlen folyóméter egység bevezetésével.

Az érvényes díjtáblázat itt látható, amihez képest dupla összeg szerepel a számlán:

A szomorú az egészben az, hogy az idősek (pl. információ hiányában) vagy azok, akik automatikusan fizetik az érkező számlákat, valószínűleg már ki is fizették. A végeredmény mindenki számára veszteség, mert vagy vissza akarja majd követelni vagy el kell kezdeni levelezgetni, hogy töröljék el a számlát. Röviden értékelve KATASZTRÓFÁLIS a katasztrófavédelem működése.

Nem egyszerű az ügyfélszolgálatot se elérni, nekem több, mint 10 percembe került mire megszólalt a vonal végén az ügyintéző, aki kioktatott, hogy már nem érvényes a maximum 5 perc várakoztatási idő sem. Ennek némileg ellentmond a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatása, mely szerint valóban

…nem minden telefonos ügyfélszolgálatra vonatkozik a fogyasztóvédelemről szóló törvény köznapi nyelvben „5 perces szabályként” emlegetett előírása. Az alábbi rendelkezések ugyanis csak a közszolgáltatási tevékenységet folytató vállalkozásokra nézve kötelező érvényűek, így például a víziközmű-, távhő-, kéményseprő-ipari szolgáltatókra, postai, villamosenergia- és földgázszolgáltatókra.

Azoknak, akik mégis szeretnék megreklamálni, interneten vegyék fel a kapcsolatot itt.

KOMMENTEK