Lefutottuk a Metrót!

Lefutottuk a Metrót!

Gerillaakcióban hívtuk ki az M2-es szerelvényét futóversenyre

Bizonyára mindenki hallott a 2016. december 5-én történt sajnálatos koccanásos balesetről, amikor két metrószerelvény az Örs vezér tere és a Pillangó között ütközött. Azóta sebességkorlátozás van érvényben a két állomás között, ami a kivizsgálás befejezésesig tart.

Itt a vissza nem térő lehetőség, hogy gyorsabbak legyünk, mint a Metró!

Segítségül hívtuk Balázsi Dávidot, aki az elmúlt évben több futóverseny győztese volt, többek között az Eu 12 km futást is ő nyerte.

Az M2-es metró hivatalos menetideje: 2 perc 10 másodperc
A két állomás közötti távolság: 1280 méter
Normál esetben az átlagsebesség: 35,4 km/h

A korlátozás alatt maximum 10 km/h a megengedett sebesség ezen a szakaszon. Az utóbbi napokban 4 perc feletti menetidőket mértünk, ami annyit jelent, hogy 19 km/h átlagsebességnél gyorsabb tempóval lehet lehagyni a metrót. Ez a futóknál  3,1 perc/km sebességet jelent.

A feladat tehát nagy volt, de sikerült! Íme itt a videó!

Az eredmény 4 perc 10 másodperc lett vagyis 3,25 perc/km! Valójában a videón egy hosszabb táv volt és Dávid előbb is ért be (50 sec). Tehát nem kellett volna így sietnie, sokaknak van esélye, ezért elindítottunk egy kihívást!

Fusd le a Metrót kihívás!

Táv: 1,1 km
Idő: 5 perc
Sebesség: 4,5 perc/km

Bárki indulhat, bármikor megteheti a távot! Nem baj, ha nem sikerül, lényeg, hogy megpróbáltad!

Íme a kihívás lényege:

Nekünk sikerült! És neked?
Fusd le TE is és tölts fel egy fotót róla! Indulj a metrószerelvénnyel egy vonalban, egyszerre!
Ha a futás mellett szeretnél még egy jó érzést, akkor megajándékozhatod az Alföldi utcai befogadó gyermekotthont egy pedálos játékkal. Utalj át egy tetszőleges összeget a Kölyökkaland Alapítványnak (az alapítvány bankszámlája: MagnetBank: 16200175-00246484) és a befolyt összegből, az intézmény által kiválasztott (egy vagy több) pedálos csodával (shop.tv17.eu) ajándékozzuk meg a gyerekeket. A közleménybe kérjük írd be, hogy Lefutottam a metrót!

KOMMENTEK