Még mindig nem készült el a Szent Kereszt tér (Nemzetiségiek tere)

Még mindig nem készült el a Szent Kereszt tér (Nemzetiségiek tere)

Több, mint 50 helyre kellett volna ez a több mint 50 millió Ft Rákosmentén

Ott állok a téren és nézem…
Mi került ezen a téren 52.699.274 Ft-ba?

A klasszikus kabaréjelenet jutott eszembe róla, ha valaki esetlen nem ismerné, feltétlenül ajánlom megtekintésre:

A tábla szerint augusztus 19-re már el kellett volna készülnie, de még van néhány dolog a pont elhelyezéséig. Mindig reménykedtem benne, hogy majd holnap, de nincs türelmem tovább várni a befejezésre.

Vajon fizetnek az önkormányzatnak kötbért?
A késedelmes teljesítés esetére napi 1%-os mértékű kötbér kikötése semmiképpen nem túlzott. Ez ebben az esetben 81 napos késedelemesetén napi 500 eFt-ot jelent, így lassan a kötbérrel visszajött volna a költségvetés, mert teljes összegre számolva ez 42 millió Ft.

Vajon átvette már valaki ezt a munkát? A térkövezés kritikán aluli, mozog az egész burkolat.

Arról már nem is beszélve, hogy mit takarhat itt vajon a többfunkciós tér ebben az esetben?
Mi lehet itt a több funkció, eddig is le lehetett ülni beszélgetni, átmenni rajta bevásárolni, nézelődni. Milyen más funkciója lett ennek a térnek?

Nézzük meg emellett, hogy ha meg akarjuk közelíteni a teret, akkor milyen járdákon át tudunk odamenni. Örüljünk, ha nem esünk orra, mert katasztrofális állapotban vannak a környező járdák. Nem is beszélve a túloldalon található járdáról, ahol elég sok idős és látássérült közlekedik, teli van akadályokkal, csoda, hogy eljut valaki épségben a térre.

dscf5243 dscf5238

Hol van az elszállított szobor? Se híre, se hamva, a leendő helyén még egy kapavágás sem történt. A felújítása nem kerülhet ennyi időbe, hisz lényegében nem volt vele probléma.

Érdekes összehasonlítani a felújítást az Újlak iskola udvarával, ami 30 millió Ft-ba került. Ez a tér 52 millió Ft-ba, az iskolaudvar legalább kétszer nagyobb és mennyivel többen használják. Vajon melyikbe kellett volna többet fektetni?

st3 ujlak

KOMMENTEK