Két futópálya is épülhet Rákosmentén?

Két futópálya is épülhet Rákosmentén?

Vajon miért nem kérdezték meg erről a futókat?

Rendkívüli ülésen vélhetően döntött arról a lépviselőtestüket, hogy pályázni fog két futókörre, ami a kerületben épülhet meg.

Az egyik a Tanár utcai játszótér körül 400 m hosszúságban:

futokor2

A másik pedig a Gyökér köz-Széchenyi utca – Békésy György Szakközépiskola – Gyökér utca által határolt területen 400 m hosszúságban:

futokor1

Ez a terület egyébként emlékpark és egykor temető volt, nem gondolnám, hogy ide kellene telepíteni.

Vajon eszébe jutott-e valakinek, hogy a majdani pályákat használókat megkérdezzék arról hol épüljön? A kerületben a legtöbben a Rákos-patak mellett futnak. Nem oda kellett volna inkább építeni?
Vajon lesz-e öltöző, mellékhelyiség mellette?
Még sok kérdés van és a pályázatot is meg kell nyerni, ami mellé még így is 15-20 millió Ft-ot kell adni az önkormányzatnak, mert csak a pályafelület (125 cm széles) 30-35 eFt méterenként.

Emellett épülhet még 7 sportpark (525. tér; Gyökér köz-Széchenyi utca – Békésy György Szakközépiskola – Gyökér utca által határolt terület; Rózsaszál utcai játszótér; Tanár utcai játszótér; Ede utcai játszótér; Köszörűs tér; Szabad május tér.

Ezek gumi burkolatúak lesznek és a következő eszközök lesznek telepítve rájuk: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, bordásfal, hasizom erősítés, hátizom erősítés, lépcsőzés, függeszkedés.

KOMMENTEK