Állapotjelentés az Egészségházból – VIDEÓ!

Nemrég ünnepeltük a magyar egészségügy napját. Ebből az alakalomból ellátogattunk az Egészségházba, megnézni milyen változás történt az elmúlt fél évben, amikor utoljára ott jártunk. A kitüntetések átadásakor az Egészségügyért felelős államtitkár az alábbiakat hangsúlyozta:

“Köszöntőjében az államtitkár rámutatott: Magyarországon csökken a kórházi fertőzések száma, Magyarországon a kórházak döntő része megújult, Magyarországon több mint 500 milliárd forint jutott az egészségügyi rendszer fejlesztésére az elmúlt években, miközben az azt megelőző 18 évben összesen csupán 200 milliárd.”

Valahogy ezt a drasztikus fejlesztést nem érzékeltük az épület mellékhelyiségében, sőt a betegfelvételnél látható kígyózó sor láttán sem. Semmelweis óta tudjuk, hogy a fertőzések elkerülése a tisztaság és a kézmosás. Kinevették, kigúnyolták annak idején a professzort, mert kötelezte a kórházban a kézmosást és a fertőtlenítést.

Ma már tudjuk, hogy sok millióan neki köszönhetik az életüket. Jó lenne ezt az alapvető higiéniai lehetőséget Rákosmente összes közegészségügyi intézményében biztosítani. Ehhez nem kellenek milliárdok!

KOMMENTEK