Elkerülhető lett volna a tegnap esti halálos baleset?

Elkerülhető lett volna a tegnap esti halálos baleset?

Pesti út = Halálút !?

Egyszerűen nem tudok napirendre térni a tegnapi halálos baleset után, egész nap csak ezen járt az eszem. Gondolom sokan lehetnek így Rákosmentén. Bele se merek gondolni mit élhetnek át a fiú szülei, mindvégig azon jár az agyam, hogy vajon elkerülhető lett volna ez a baleset?

Most ne a fiúval foglalkozzunk, ez legyen a hatóság dolga, ne törjünk pálcát felette, mert bárhogy is nézzük, ő itt most áldozat. Inkább nézzünk a jövőbe, vonjuk le az eset tanúságait, most közlekedésbiztonsági szempontból.

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy a legtöbb baleset a kétszer két sávos úton történik. Kell nekünk akkor ilyen út? Miért lett ilyen a Pesti út? Hogyan lehetne ezt az irtózatos forgalmat elterelni a legtöbbet használt utunkról?

Elődeink, hosszútávú koncepció helyett, mindig az adott közlekedési gondokat próbálták orvosolni. De mindig működik Murphy törvénye, ha kiszélesítünk és felújítunk egy utat, akkor oda több autó is fog menni.

A Pesti úton a legnagyobb forgalom reggel és késő délután van, tehát a munkába járók okozzák a dugókat. Ezek nagy része nem is Rákosmenti, egyszerűen csak megy haza a környező települések valamelyikére. A legnagyobb forgalmat a 31-es út okozza Kelet-Nyugati irányban. Az Észak-Nyugati irányban már részben átvette az M0-ás a forgalmat (nemsokára ez a szakasz is fizetős lesz!), de még mindig számottevő a Cinkotai útra menő forgalom.

Kerestem a neten és a rakosmente.hu oldalon a közlekedési koncepciókat. Van bőven belőlük, a legrégebbi ami fellelhető majdnem ezredfordulós. Mindenhol szerepelnek részmegoldások, sőt jó megoldások, de egyetlen egy kidolgozott tervet nem találtam, ami iránymutatást adna a fejlesztési vonalra.

Ha nincs terv, akkor tervezzük meg mi, Rákosmentiek!
Vitaindítónak készítettem egy tervezetet:

közlekedési koncepció

  • Piros közlekedési vonal
    Ne engedjük rá a Pesti útra a Nyugat-Északi forgalmat, hanem vezessük át a Határmalom úton keresztül a Vidor utcán át a Cinkotai útra. Ez megint aktuális lett, de már 10 éve mindig csak felmerül, majd elsüllyed.
  • Zöld közlekedési vonal
    Ne engedjük a 31-es út forgalmát a Pesti útra, jelöljük ki az elkerülő út nyomvonalát. Erre most is van részben kezdeményezés, de ennél több kell. Az évek óta épülő és még mindig csak a semmibe vezető Ferihegyi út is erre csatlakozna.
  • Kék közlekedési vonal
    Ne engedjük a Pesti útra a Nyugat-Kelet forgalmat, hanem a már rég tervezett 31-es elkerülőre vezessük át.

Ez lényegében két felüljárót és persze sok új utat jelenteni, de ha sikerült Mezőkövesdnek (17 ezer fő), Kecskemétnek (111 ezer fő), Veszprémnek (60 ezer fő) és sok vidéki városnak, akkor sikerülhet nekünk is (90 ezer fő).

Várjuk a javaslatokat, ötleteket, kritikákat. Nincs nálunk a bölcsek köve, mi csak próbálkozunk! Az áttekinthetőség érdekében a javaslatokat kérjük a cikk alján közzétenni. Köszönjük.
Külön cikkben foglalkozunk majd a tömegközlekedéssel és a kerékpáros közlekedéssel!

KOMMENTEK